main logo
1498

Percheziții în țară: Arme, muniții și droguri, confiscate

Percheziții în orașul Ștefan Vodă, Ialoveni și în municipiul Chișinău. Un grup de persoane, suspectat de comercializarea și modificarea armelor și munițiilor aduse ilegal în țară din Rusia, a fost reținut.

Percheziții în țară: Arme, muniții și droguri, confiscateColaj: Știri.md

Totodată, suspecții sunt bănuiți și de comercializarea drogurilor, transmite Știri.md.

La domiciliile și în mijloacele de transport ale figuranților au fost depistate și ridicate masă vegetală de culoare verzuie și miros specific, asemănător cu marijuana, semințe de cânepă, 75 de plante de cânepă, 11 grenade de model F-1, arme și muniții de diferite tipuri, 21 de cuțite de luptă și vânătoare cu diferite dimensiuni (iatagane etc.), telefoane mobile ce aparțin figuranților.

De menționat, gruparea a  fost documentată de către ofițerii de investigație timp de câteva luni de zile, astfel, de către agentul sub acoperire au fost achiziționate câteva grenade, un pistol confecționat artizanal și substanțe narcotice.

Obiectele au fost sigilate conform procedurii şi expediate Centrului tehnico-criminalistic, pentru a fi expertizate în condiţii de laborator şi apoi emiterea rezultatelor finale.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor.

Pentru moment trei persoane sunt reținute. 

Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la 2 la 7 ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării