main logo
1762

Percheziții la Regimentul Național de Patrulare Nord: 3 reținuți

Angajați din cadrul Regimentului de patrulare ”Nord” al INP al IGP și persoane civile, au fost reținuți de ofițerii SPIA și procurorii anticorupție. Ei sunt bănuiți de implicare într-o schemă de corupție.

Percheziții la Regimentul Național de Patrulare Nord: 3 reținuți

Potrivit informației, de către unii angajați cu funcții de răspundere din cadrul INP au fost implimentate scheme de estorcare a unor taxe ilicite de la subalternii săi, pentru a facilita activitatea acestora prin care era favorizat și protejat fenomenul corupției în rândurile angajaților din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare.

Totodată, agenții de patrulare sunt suspectați de însușirea unor sume de bani ce nu li se cuvin, în schimbul cărora nu a fost documentat un caz de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa 6 luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale pentru trafic de influență, corupere pasivă și corupere activă.

Astfel, în baza materialelor și probelor acumulate, în dimineața zilei de azi, 4 aprilie, ofițerii SPIA, de comun cu procurorii anticorupție, au efectuat o serie de percheziții în automobilele, domiciliile și birourile de serviciu ale persoanelor bănuite.

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție, doi angajați din cadrul Regimentului de patrulare ”Nord” al INP al IGP și o persoană civilă au fost reţinuți pe un termen de până la 72 de ore, iar alți bănuiți sunt cercetați în stare de libertate.

În continuare, organul de urmărire penală urmează să atribuie calitate procesuală la mai mulți angajați IGP și persoane fizice vizați în cauzele penale, concomitent se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării