main logo
490

Percheziții domiciliare la un bănuit în organizarea migrației ilegale

Un conațional ar fi pretins și primit de la un cetățean ucrainean o sumă de 2.500 de dolari, pentru a-i facilita trecerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova.

Percheziții domiciliare la un bănuit în organizarea migrației ilegale

Cazul privind organizarea migrației ilegale a fost documentat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud, în coordonare cu procurorii PCCOCS oficiul Sud, transmite Știri.md.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală întreprinse de polițiștii de frontieră, s-a stabilit că un conațional organiza traversarea frauduloasă a frontierei moldo-ucrainene, în regiunea de sud a țării, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Cetățeanul moldovean ar fi pretins de la un bărbat ucrainean 2.500 de dolari SUA, pentru a-l ajuta să ajungă ilegal din Ucraina în Republica Moldova. 

Astfel, săptămâna trecută, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanei bănuite, de către ofițerii de investigație și ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD au fost ridicate mai multe obiecte care vor fi folosite în calitate de probe în cauza penală.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă să fie tras la răspundere penală conform art. 362/1 alin. 3) lit. a) din Codul penal al Republicii Moldova.

Amintim că, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, persoana vizată în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării