main logo
998

Percheziții de amploare în Chișinău: Peste 200.000 de țigări, confiscate

Ofițerii Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS, au efectuat patru percheziții în municipiul Chișinău și în afara acestuia, în cadrul unui dosar penal privind documentarea unei fabrici clandestine de producere a țigaretelor.

Percheziții de amploare în Chișinău: Peste 200.000 de țigări, confiscateFoto: Serviciul Vamal

Astfel, au fost confiscate peste 200.000 de țigări inscripționate cu marca unui brand autohton, cu o valoare de aproximativ 350.000 de lei, precum și mijloacele de transport utilizate în săvârșirea infracțiunii, transmite Știri.md.

„Conform informațiilor preliminare, o parte dintre țigarete era destinată exportului ilegal, iar restul urma să fie comercializat pe piața internă fără a fi supus accizării. În cadrul acestui caz sunt cercetați doi cetățeni, ambii în vârstă de 44 de ani, care se află în stare de libertate și urmează să fie recunoscuți în calitate de suspecți.

În prezent se desfășoară alte acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii”, informează Serviciul Vamal.

Instituția mai precizează că aceste acțiuni au avut loc în urma investigațiilor suplimentare efectuate în cadrul unui dosar penal privind documentarea unei fabrici clandestine de producere a țigaretelor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării