main logo
840

Pentru prima dată, angajații IGC au participat la o instruire în Cehia

În premieră, carabinierii din Republica Moldova, aflați în misiune în Kosovo, au participat recent la o instruire alături de colegii din Italia și Poliția Volenska din Cehia.

Pentru prima dată, angajații IGC au participat la o instruire în CehiaFoto: Carabinier.gov.md

Potrivit IGC, această instruire, (focfobie) coordonată de instructorii din Batalionul Maghiar de Rezervă Tactică KEFOR, s-a desfășurat la Camp Novo Selo, transmite Știri.md.

Instruirea a inclus o sesiune specială de instrucție privind gestionarea situațiilor de urgență, esențială pentru pregătirea în scenarii critice, cum ar fi cele legate de intervenții în condiții dificile.

De asemenea, instruirea a fost o oportunitate valoroasă de a îmbunătăți colaborarea internațională și de a împărtăși bune practici între forțele de ordine din diferite țări. Aceasta întărește capacitatea comună de a răspunde eficient în situații de urgență și contribuie la stabilitatea regiunii.

De menționat că, la data de 19 aprilie 2024, trei angajați din cadrul IGC au fost detașați pentru a participa la operațiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo, integrându-se în componența Forțelor Multinaționale de Menținere a Păcii din Kosovo.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării