main logo
444

Pentru ce se mai roagă oamenii atunci când merg la mănăstiri: Una a murit, m-am rugat

Pentru ce se mai roagă oamenii atunci când merg la mănăstiri. Filmuleţul care a devenit imediat viral pe internet şi a stârnit diverse reacţii.

Pentru ce se mai roagă oamenii atunci când merg la mănăstiri

"Vecinile mele au lucrat în Franţa cu fata mea au rămas, eu am venit acasă. Şi am făcut şi eu cât de cât casă. Şi de exemplu vecinile mele îmi intră în casă, furt calificat, că le-am dat la poliţie că le-am depistat, dar de exemplu nu am ce face, numai Dumnezeu ştie: una a murit, că m-am rugat. Mi-au golit şi şifonierele şi au făcut tot felul de mizerie..."

Astăzi este cinstită Adormirea Maicii Domnului. În acestă zi se obișnuiește ca femeile să meargă la biserică și să împartă struguri pentru cei trecuți la cele veșnice. În unele zone se dau pentru sufletele celor decedați prune coapte și faguri de miere.

Începând cu această zi, ciobanii coboară oile de la munte, bărbații își schimbă pălăria cu căciulă, se interzice scăldatul în apa râurilor spurcată de cerb și dormitul pe prispă.

Schimbările de anotimp au fost interpretare în popor că fiind semne ale tristeții naturii, care regretă plecarea Sfintei Fecioare. Din acest motiv, iarba nu mai crește, iar frunzele încep să se îngălbenească.

De pe 15 august se deschidea în satul tradițional un important sezon al nunților, sezon care ținea până la intrarea în postul Crăciunului. Înaceastă zi se organizau târgurile și iarmaroacele de toamnă.

În această zi creștinii se roagă mai intens Maicii Domnului, știind că Mântuitorul nu lasă nimic neîmplinit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării