177
0
Pensionarii din Transnistria primesc restanțele la plata suplimentului rusesc la pensii
177
0

Pensionarii din regiunea transnistreană au început să ridice suplimentul la pensii, oferit din contul ajutoarelor umanitare, acordate anual de Federația Rusă.

Administrația de la Tiraspol anunță că a primit recent o nouă tranșă din partea Rusiei, iar acum sunt achitate și restanțele acumulate în primele patru luni ale anului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Această tranșă a ajutorului umanitar rusesc este prevăzută pentru jumătate de an de achitare a suplimentelor la pensia persoanelor care locuiesc în teritoriul controlat de administrația nerecunoscută din stânga Nistrului. 

În condițiile în care, în ianuarie, februarie și martie aceste suplimente nu s-au eliberat, pensionarii ridică începând cu 15 aprilie aceste plăți pentru primele patru luni ale anului. 

Este vorba despre 600 de ruble transnistrene, bani care vor fi ridicați de circa 150.000 de pensionari.

Cei care au ridicat deja pensiile acordate de administrația transnistreană, vor primi suplimentul rusesc după data de 19-20 aprilie, iar toți beneficiarii urmează să ridice plățile până la sărbătorile de Paști. Plățile pentru lunile mai și iunie vor fi achitate în mod planificat.

Suplimentul rusesc este achitat în regiunea transnistreană deja de circa zece ani.

Citește și
article image
Siria: Rusia şi China au blocat prin veto o rezoluţie ONU
0
49
article image
Rusia, pregătită pentru discuţii cu UE şi Ucraina despre...
0
47
article image
Moldova și Rusia vor să acționeze pentru a elimina...
0
70
article image
Oficial: Progresele în reglementarea transnistreană oferă...
0
52