main logo
672

Pensionarii din Capitală vor primi abonamente de tip nou pentru călătorie

Din 1 aprilie curent, pensionarii din Capitală, care circulă gratuit cu transportul public, vor primi abonamente anuale de călătorie de tip nou.

Pensionarii din Capitală vor primi abonamente noi pentru călătoriePensionarii din Capitală vor primi abonamente de tip nou pentru călătorie

Documentele sunt puse în circulație începând cu 1 martie curent, însă, timp de o lună, până la 1 aprilie, beneficiarii pot călători și în baza vechilor abonamente anuale, totodată aceștia fiind informați despre necesitatea perfectării actului de tip nou, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Abonamentul de tip nou va fi valabil până la 31 martie 2020. Cheltuielile legate de confecționarea abonamentelor anuale de tip nou vor fi suportate de Regia transport electric și Parcul urban de autobuze.

Primăria capitalei a anunțat că înlocuirea abonamentelor anuale pentru pensionari a fost necesară datorită modificării cuantumului pensiei/venitului lunar al beneficiarilor, până la 3.000 lei, precum și pentru spoirea măsurilor de securitate a documentelor de acest tip.

O decizie privind punerea în circulație a noului model de abonament anual pentru călătoria în transportul public, în raza capitalei, a fost aprobată recent de Consiliului municipal Chișinău, la propunerea Regiei Transport Electric. 

Pensionarii din capitală ale căror venituri lunare nu depășesc suma de 3.000 lei beneficiază de gratuități la călătoria în transportul public. Aceștia au posibilitatea de a alege dintre suma lunară de 70 lei și abonamentul anual.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării