main logo
673

Pensionarii, despre proiectul de lege privind recalcularea pensiilor

Nu vor ajunge să-și vadă pensia dublată pentru ca stagiul de cotizare este exagerat de mare. Asta spun pensionarii despre proiectul de lege aprobat de executiv privind recalcularea pensiilor aprobat acum câteva săptămâni.

Pensionarii, despre proiectul de lege privind recalcularea pensiilor

“Nu are putere, nu are putere. Ajung anii de pensie si mai departe nu. Care l-a pamant omul e obosit si nu mai poate. El nici nu ajunge la pensie, dar nu sa mai lucreze dupa pensie inca 15 ani.”

Oamenii spun ca isi doresc o pensie care sa le asigure minimul necesar fara sa lucreze cu 15 ani mai mult, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

“Eu cu pensia de 1.300 imi ajunge doar pe o saptamana. Si ma gandesc de unde sa iau. Sa fur nu pot.”

“La 62 sa iasa si inca 15 ani. Trebuia sa aiba vreo 80 de ani nu este real.”

Nicolae Coroi din Causeni a lucrat toata viata ca functionar public. Acum 15 ani a iesit la pensie si continua sa activeze. Barbatul afirma ca proiectul este binevenit, dar ca putini vor ajunge sa se bucure de aceste privilegii.

“Multi spun ca batrinii nu le dau locul, de fapt tinerii nu prea vor sa lucreze.”

Proiectul de lege privind recalcularea pensiilor in functie de stagiul de cotizare aprobat de guvern prevede ca persoanele care au lucrat dupa iesirea la pensie vor fi platite mai bine. Astfel, incepand cu anul viitor vor fi recalculate pensiile pentru cei care au un stagiu de cotizare mai mare de 15 ani, dupa ce au iesit la pensie pana in 1999.

Pentru cei care au stagiul mai mic de 15 ani, schimbarea se va face din 2020, iar dupa asta si pentru celelalte categorii. Reexaminarea va avea loc doar o singura data cu conditia ca pensia va fi mai mare decat cea pe care o primesc actual. De o majorare dubla in 2019 vor beneficia aproximativ 2.500 de persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării