main logo
387

Pensiile vor fi majorate cu 7% în stânga Nistrului de anul viitor

Începând cu anul viitor, în regiunea transnistreană, pensiile vor fi majorate cu 7%. Prevederile au fost aprobate în primă lectură de așa-zisul soviet suprem de la Tiraspol.

Pensiile vor fi majorate cu 7% în stânga Nistrului de anul viitorPensiile vor fi majorate cu 7% în stânga Nistrului de anul viitor

În regiune, mărimea medie a pensiei, inclusiv cu adaosuri, este de 1.337 de ruble transnistrene. În primul semestru al anului 2018, mărimea minimului de existență pentru un pensionar s-a mărit cu 60 de ruble, constituind 1.244 de ruble, transmite Știri.md cu referire la IPN

Numărul total de beneficiari de pensii, în regiunea transnistreană, la 30 iunie 2018, comparativ cu 31 decembrie 2017, a scăzut cu peste trei mii de persoane și a constituit 115,5 mii de persoane.

În dreapta Nistrului, din 1 ianuarie 2019, pensionarii care au venituri mai mici decât minimul de existență stabilit la această categorie, adică sub 1.589 de lei, vor beneficia de o majorare a pensiei de 10%. Această creștere este separată de indexarea generală a pensiilor pentru toți pensionarii, care are loc anual în luna aprilie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării