main logo
698

Pedepsele pentru actele de vandalism vor fi înăsprite în R. Moldova

Pedepsele pentru actele de vandalism vor fi înăsprite în R. Moldova.

Pedepsele pentru actele de vandalism vor fi înăsprite în R. MoldovaFoto: știri.md

O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de Cabinetul de Miniștri, transmite Știri.md.

Proiectul de lege prezentat de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, prevede majorarea sancțiunilor pentru intoleranța religioasă pe teritoriul Republicii Moldova.

"Sancțiunile  prevăzute  la  moment  de  legislația  penală  și  contravențională  nu descurajează comiterea unor asemenea fapte în  viitor,  motiv  pentru  care  se  propune  o agravare  a  răspunderii  survenite  pentru comiterea unor fapte care manifestă intoleranța religioasă și lipsa de respect față de sentimentele persoanelor atașate de valorile religioase", explică autorul proiectului.

Astfel, pentru actele de vandalizare se propune o amendă în mărime de la 37.500 la 45.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani. 

Concomitent, se propune reglementarea în calitate de contravenție a acțiunii de profanare a mormintelor, precum și majorarea sancțiunii contravenționale de la 18 până la 36 unități convenționale.

„Condamnăm acțiunile petrecute pe 2 noiembrie în cimitirul evreiesc. Trebuie să venim cu o reacție dură la aceste infracțiuni. Suntem un stat civilizat și ținem la memoria strămoșilor, a tuturor oamenilor care au locuit pe acest meleag, indiferent de etnie din care făceau parte, respectiv, asemenea cazuri merită condamnate și pedepsite cu toată asprimea legii”, a spus Ion Chicu.

Amintim că cu câteva zile în urmă, numeroase morminte din cimitirul evreiesc au fost vandalizate și distruse, pe ele fiind aplicate şi „graffitti” cu conținut fascist și antisemit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării