11 309
4
Pedeapsă pentru șoferul microbuzului care a umplut de sânge un copil
11 309
4

Un copil s-a lovit cu nasul de parbriz într-un microbuz din Chișinău și a fost forțat să coboare.

Incidentul s-a produs pe data de 10 decembrie în microbuzul de pe ruta nr. 103, transmite Știri.md.

Șeful adjunct al IGP a anunțat că angajații Secției Supraveghere Transport și Circulație Rutieră din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău au identificat șoferul unității de transport în care ar fi avut loc incidentul.

Bărbatul a fost condus la sediul SSTCR, pentru documentare și stabilirea circumstanțelor. 

Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 41 ani, locuitor al Capitalei.

Pentru acțiunile pe care le-a admis, șoferul microbuzului a fost documentat prin prisma articolului 242 și 243 Codul Contravențional „Încălcarea regulilor de circulaţie rutieră soldată cu deteriorarea bunurilor materiale ori cu cauzarea de vătămări corporale ușoare”, care se sancționează cu amendă de la 900 la 1.200 de lei şi „Părăsirea locului în care s-a produs accidentul rutier”, se sancţionează cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani, sau cu arest contravenţional pe un termen de la 10 la 15 zile.

Totodată, în urma verificării microbuzului „Mercedes”, polițiștii au depistat mai multe încălcări:
- numărul de locuri din salon nu corespunde cu numărul de locuri din pașaportul tehnic;
- defecțiuni în dispozitivele de iluminare;
- lipsa echipamentului necesar pentru dotarea mașinii (stingătoare, trusă medicală, vesta reflectorizantă);
- patru banchete deteriorate.

În acest context, forțele de ordine au întocmit un proces-verbal, fiindu-i aplicat șoferului o amendă în mărime de 900 lei și 5 puncte de penalizare și interzisă exploatarea unității de transport prin ridicarea plăcii de înmatriculare, până la înlăturarea neajunsurilor depistate.

„Minora a fost ajutată de colegii mei polițiști să treacă peste emoțiile negative pe care le-a trăit în urma acestui incident, dăruindu-i un ursuleț și acordându-i asistență psihologică necesară, cu ajutorul Campaniei inițiate de IGP, pentru astfel de cazuri: o jucărie pentru zâmbetul copiilor.

Am telefonat-o personal pe mama copilului care a avut de suferit, i-am acordat tot sprijinul și am asigurat-o că persoana vinovată a fost identificată de poliție și a fost trasă la răspundere", a conchis Cavcaliuc.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter