main logo
977

Pedeapsă pentru medicul Vadim Scarlat, acuzat de trafic de influență

Medicul Vadim Scarlat, învinuit de trafic de influență în dosarul „mitei pentru judecători”, a fost condamnat de prima instanță.

Pedeapsă pentru medicul Vadim Scarlat, acuzat de trafic de influență

Acesta a fost obligat să achite o amendă de 2.300 de unități convenționale, adică 115 mii de lei. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Buiucani la 11 martie, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Potrivit procurorilor, Scarlat ar fi oferit mită de 2.000 de euro uneia dintre judecătoare pentru a-i face dreptate într-un dosar privind decesul unui nou-născut.

Potrivit procurorilor anticorupție, medicul ar fi transmis banii prin intermediul asistentului judiciar, care, de asemenea, a fost reținut zilele trecute. În dosarul privind decesul bebelușului, lucrătorul medical este acuzat de neglijență, care ar fi dus la moartea nou-născutului.

„Expertiza medico-legală a demonstrat că există legătura cauzală între decesul copilului şi acţiunile neglijente ale medicului. În apărarea sa, medicul a solicitat o expertiză în comisie care însă a oferit alte concluzii, diferite de primele. Ca să pună punct divergenţelor, părinţii nou-născutului decedat au solicitat, prin intermediul procurorului, o expertiză independentă la Bucureşti, însă solicitările lor nu au fost acceptate de magistrat. Pentru a fi admisă expertiza care l-ar fi disculpat, medicul ar fi recurs la mituirea judecătorului care, în final, a respins atât demersurile procurorului, cât şi a părinţilor copilului decedat”, informează PA, printr-un comunicat.

În total, în „dosarul mită pentru judecători”, au fost reținute zece persoane, este vorba despre: trei judecători de la Curtea de Apel, doi judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, un procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, un avocat, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării