main logo
1688

Pedeapsă pentru bărbatul care a violat o tânără în pădurea din Criuleni

Doi bărbaţi judecaţi pentru viol au primit sentinţe mai dure la insistența procurorilor.

Pedeapsă pentru bărbatul care a violat o tânără în pădurea din Criuleni

Astfel, cei doi vor sta câte trei şi respectiv cinci ani la închisoare după ce prima instanţă le-a dictat pedepse nonprivative de libertate, transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, primul caz s-a produs în intervalul  9 – 10 februarie 2017, în comuna Truşeni. Un bărbat în vârstă de 31 de ani a agresat sexual o femeie în vârstă de 42 de ani. Victima a reuşit să fugă, după ce agresorul a adormit. 

Pentru viol, acţiuni violente cu caracter sexual şi privarea ilegală de libertate, magistrații primei instanțe i-au aplicat inculpatului o pedeapsă neprivativă de libertate. 

Procurorii au considerat sentinţa ilegală şi au atacat-o, obținând la Curtea de Apel Chişinău o condamnare cu executare pentru agresor - 5 ani de închisoare.

Cel de-al doilea viol a avut loc în iulie 2016, într-o pădure din preajma satului Cimişeni, raionul Criuleni. Un bărbat în vârstă de 40 de ani a ademenit o tânără de 19 ani, pe care o cunoscuse în ajun şi a abuzat-o sexual. 

Fata a reuşit să-i expedieze prietenului său coordonatele sale de localizare prin GPS, imediat fiind alertaţi oamenii legii, iar agresorul reţinut şi deferit justiţiei. 

Prin sentinţa primei instanţe, magistraţii l-au condamnat pe inculpat la o pedeapsă nonprivativă de libertate. Procurorii au contestat decizia instanţei, ulterior acesta fiind condamnat la trei ani de închisoare, cu executare.

De asemenea, el urmează să-i achite victimei un prejudiciu moral şi material de 32 de mii de lei, iar încă 10.500 de lei trebuie să achite în contul statului pentru cheltuieli de judecată.

Conform datelor statistice ale PG, pe parcursul anului trecut, în țară au fost comise 611 infracţiuni privind viaţa sexuală. 

În prezent, în penitenciarele din ţară îşi ispăşesc pedepsele pentru infracţiuni privind viaţa sexuală 1.189 de persoane sau fiecare al cincilea condamnat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării