main logo
4865

Pedeapsa pe care a primit-o Dinu Țurcanu după ce a condus beat la volan

Fostul președinte al raionului Orhei, Dinu Țurcanu, prins în stare de ebrietate la volan, în august 2023, a rămas fără dreptul de a conduce mijloace de transport și va trebui să muncească în folosul comunității 240 de ore.

Pedeapsa pe care a primit-o Dinu Țurcanu după ce a condus beat la volanImagine simbol

Potrivit deciziei instanței, vinovăția lui Dinu Țurcanu a fost demonstrată atât prin declarațiile martorilor audiați, cât și din circumstanțele obiective, constatate prin mijloacele de probă administrate de către organul de urmărire penală și cercetate în ședința de judecată, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Astfel, prin aceste probe, autoritățile au reușit să demonstreze că, pe data de 5 august 2023, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, Dinu Țurcanu a condus un automobil de model „Skoda Octavia”.

„Examinând materialele dosarului, apreciind probele în prezenta cauză penală din punctul de vedere al pertinenţei, concludenţei, utilităţii şi veridicităţii lor, iar toate în ansamblu din punctul de vedere al coroborării lor, instanţa de judecată conchide că vinovăţia inculpatului Țurcanu Dinu, în conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, este vădit întemeiată şi probată pe deplin”, se menționează în decizia primei instanțe.

În cadrul audierilor, Dinu Țurcanu nu și-a recunoscut vina.

Astfel, „instanţa de judecată consideră necesar de aplicat o pedeapsă sub formă de 240 de ore muncă neremunerată în folosul comunităţii și anume la limita maximă, având în vedere că inculpatul anterior a mai fost în conflict cu Legea penală pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 2641  alin. (1) din Codul penal, concluziile cuvenite nu și le-a făcut și nu a stat pe calea corijării”.

„În aceeaşi ordine de idei, în conformitate cu prevederile art. 651 alin. (3) din Codul penal, în privinţa inculpatului Dinu Țurcanu urmează a fi aplicată pedeapsa complementară în formă de anulare a dreptului de a conduce mijloace de transport, cu redobândirea ulterioară a permisului de conducere, în modul stabilit de lege”.

„În caz de eschivare cu rea-voinţă a condamnatului de la munca neremunerată în folosul comunităţii, ea se înlocuieşte cu închisoare, calculându-se o zi de închisoare pentru 4 ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii”, mai atenționează instanța.

Totodată, „se menține măsură preventivă, ridicarea provizorie a permisului de conducere pentru categoria B, eliberat la 27.11.2006 pe numele inculpatului Dinu Țurcanu, aplicată prin încheierea judecătorului de instrucție a Judecătoriei Orhei, sediul central, din 9 august 2023, până la definitivarea prezentei sentințe”.

Pe data de 7 august 2023, Inspectoratul General al Poliției a anunțat într-un comunicat de presă că un președinte de raion a fost depistat în stare de ebrietate la volan. Acesta avea o cantitate de 0,53 mg/l alcool în sânge.

Ulterior, în urma unei analize asupra filmulețului publicat de Inspectoratul General al Poliției, dar și a imaginilor de pe rețelele sociale, s-a constatat că este vorba de președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării