main logo
1878

Pedeapsă dură pentru mai mulți copii de la o tabără din satul Zloți

Violența în tabere nu este doar la Vadul lui Vodă. Copiii de la o tabăra din satul Zloți au fost ținuți mai bine de șase ore în frig.

Pedeapsă dură pentru mai mulți copii de la o tabără din satul Zloți

Timp de sase ore ei au fost obligati sa repare scena dupa ce au fost rupte cateva scanduri. Cu directorul taberei nu am reusit sa luam legatura, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Din imagini se vede cum baietii incearca sa repare scena cu lanterne pentru ca afara era intuneric. Radu are 14 ani si isi aminteste cu groaza de noaptea trecuta. 

Adolescentul spune ca acele scanduri din scena s-au rupt, iar directorul incercand sa gaseasca vinovatul a tinut baietii afara obligandu-i sa repare podeaua.

Radu JARDAN, 14 ANI: “Ne-a aranjat in patru coloane si ne-a intrebat cine a stricat scena, noi nu stiam. Ne-a tinut vreo 40 de minute in maiou si sorti si peurma ne-a dus la scena.”

Baiatul spune ca erau in jur de 40 de copii are avea intre 10 si 15 ani. Directorul nu i-a lasat nici macar sa se imbrace. Spun ca au scos cuiele cu mainele goale din scanduri dupa care au mers intr-o cladire veche de unde scoteau caramizi pentru a face un stalp de sustinere. 

Radu JARDAN, 14 ANI: “Fara sa ma vada ei m-am dus in casuta sa-mi iau ceva de imbracat. Si dupa asta a venit doamna Tamara ne-a alungat inapoi afara. Stateau copii de vreo zece ani dormeau pe scaune. Dna Tamara s-a dus la ei si i-a trezit din nou.” 

Tudor JARDAN, TATAL BAIATULUI: “A inceput a plange si a povesti ca il doare spatele, in piept si nu poate respira. Nu le dadea voie la veceu, sa se imbrace. Acum doua saptamani i-am facut operatii la nas si nu trebuia sa stea in frig.”

Directorul taberei nu a fost de gasit iar la telefon nu a raspuns. Cei de la Ministreul Educatiei spun ca nu au fost sezizati, dar se vor documenta. 

Angela CUTASEVICI, SECRETARUL DE STAT AL MINISTERULUI EDUCATIEI: “Sunteti primii care ne informati cu siguranta vom verifica acest lucru.”

Pentru un sejur de zece zile in tabara “Izvoras” parintii au achitat o mie patru sute de lei. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării