main logo
3374

Pedeapsă blândă pentru șoferul ce a tamponat mortal un copil la Aeroport

Șoferul de 23 de ani care a lovit mortal un băiat de zece ani în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni, pe bulevardul Dacia, a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care doar un an și șase luni acesta va sta după gratii.

Pedeapsă blândă pentru șoferul ce a tamponat mortal un copil la AeroportFoto: Point.md

Sentința a fost pronunțată astăzi, 25 mai 2023, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, transmite Știri.md.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, inculpatul a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art. 264 alin. (3) lit. b) din Codul penal) stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de trei ani, cu executare în penitenciar de tip deschis.

În temeiul art. 90/1 din Codul penal, instanța a dispus că inculpatul va executa pedeapsa cu închisoare pe un termen de un an și șase luni în penitenciar de tip deschis, iar executarea restului pedepsei aplicate cu închisoarea de un an și șase luni se suspendă parțial pe o perioadă de probațiune de patru ani, dacă în această perioadă inculpatul nu va săvârși o nouă infracțiune și prin respectarea condițiilor probațiunii va îndreptăți încrederea ce i s-a acordat.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă de obligare de a nu părăsi țara.

Permisul de conducere pe numele inculpatului se va transmite Agenției Servicii Publice, pentru anularea acestuia, odată cu devenirea definitivă a sentinței.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul părții civile, a sumei de 600.000 de lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracțiune.

Procurorii consideră pedeapsa prea blândă și vor contesta sentința cu apel.

Reamintim că, potrivit învinuirii înaintate de către procurori, la 23 decembrie 2022, inculpatul, conducând automobilul din direcția străzii Aeroportului, în direcția străzii Băcioii Noi, municipiul Chișinău, ignorând mai multe prevederi ale Regulamentului circulaţiei rutiere, deplasându-se cu o viteză de 85 km/h, pe marcajul trecerii pentru pietoni, cu partea din față a automobilului, a tamponat pietonul minor, care traversa strada de la stânga spre dreapta, relativ deplasării mijlocului de transport. Drept rezultat, copilul a decedat la spital.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău”, se arată în comunicatul emis de PG.

Citește și: 

Copilul accidentat lângă Aeroport a decedat la spital

Șoferul ce a lovit mortal un băiat lângă Aeroport, cercetat în libertate

Poliția, despre accidentul de lângă Aeroport: A fost audiat un martor

Băiat, lovit mortal pe zebră lângă Aeroport. Cauza penală, expediată la PG

Băiat, lovit mortal lângă Aeroport. Ce spune un martor ocular

Accidentul de lângă Aeroport: Șoferul are interdicție de a părăsi țara

Mama băiatului spulberat pe zebră la Botanica: Șoferul se distrează

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării