main logo
15293

Pedeapsă blândă pentru președintele de raion care a amenințat cu moartea

Președintele raionului Anenii Noi, Serghei Rapcea, a fost filmat în timp ce amenința cu moartea un afacerist din raion.

Pedeapsă pentru președintele de raion care a amenințat cu moartea

Imaginile au fost făcute publice pe o rețea de socializare ieri, 19 iunie, transmite Știri.md.

În imagini este surprinsă discuția dintre Rapcea și un om de afaceri, iar la un moment dat Rapcea îl amenință pe interlocutorul său cu răfuială fizică și moarte dacă nu se va supune cerințelor acestuia.

Incidentul a avut loc pe 23 martie 2018, iar imaginile au fost expediate în adresa Procuraturii Generale, care a trimis spre examinare la Inspectoratul de Poliție Anenii Noi.

Surse din cadrul IGP au declarat pentru Știri.md că pe acest caz a fost pornit un proces contravențional, remis către instanța de judecată a raionului.

Pe cazul dat a fost pornit un dosar contravențional pentru vătămarea integrității corporale, fapt pedepsit cu amendă de până la 1.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 40 de ore, sau cu arest contravenţional de la 5 la 10 zile.

Pentru acțiunile comise, președintele raionului Anenii Noi a primit o amendă de 1.000 de lei, iar pe 3 octombrie 2018 instanța de judecată a clasat dosarul.

Știri.md menționează că potrivit Codului Penal al Republicii Moldova, pentru ameninţarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, dacă a existat pericolul realizării acestei ameninţări, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 37.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Atenție, limbaj necenzurat!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării