main logo
1240

Pe site-ul CEC scade numărul înregistrărilor din diasporă. Explicația

Statistica înregistrărilor prealabile arată după miezul nopții, adică exact la doar câteva minute de la încheierea colectării de date, că peste 100.070 de oameni s-au înscris pe platformă.

Pe site-ul CEC scade numărul înregistrărilor din diasporă. ExplicațiaFoto: știri.md

Pe parcursul ultimelor ore, acest număr a tot scăzut pe site-ul Comisiei Electorale Centrale, ajungând la aproximativ 100.040 de oameni. Explicația secretarului CEC, Maxim Lebedinschi, este că, între timp, sistemul a invalidat înscrierile care conțineau erori, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Capturile foto, făcute pe parcursul dimineții de 27 mai, arată o ușoară scădere a numărului cetățenilor moldoveni din diasporă înregistrați.

Explicația CEC este legată de sistemul IT: „Sistemul primește absolut toate cererile și le reflecta în regim on-line. După, sistemul validează sau invalidează fiecare înregistrare. Motiv de invalidare ar putea fi: IDNP incorect, nume incorect, înregistrare repetată, depunerea peste termen etc. În momentul când o cerere este invalidate, ea se exclude. Subliniez că această cifră de înregistrare prealabilă, de fapt, este suma înregistrărilor din scrutinele parlamentare din februarie 2019, prezidențiale 2020 și cele care suplimentar s-au făcut acum”, afirmă Maxim Lebedinschi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării