main logo
2180

Pe rutele din Capitală, dar și din suburbii vor circula 16 autobuze noi

Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi, 30 august, în PMAN au fost lansate pe rute 16 autobuze rulate, de mare capacitate, de model Solaris Urbino 18, achiziționate recent de municipalitate.

Pe rutele din Capitală, dar și din suburbii vor circula 16 autobuze noi

Autobuzele vor fi repartizate și vor suplini mai multe rute urbane și suburbane. Lotul autobuzelor a fost achiziționat din Suedia, iar costul unei unități este de 42.000 de euro, care include și livrarea, transmite Știri.md. 

„Autobuzele sunt articulate, având 18 metri lungime și o capacitate de îmbarcare de cca 160 de persoane. De asemenea, unitățile dispun de podea joasă și rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, sistem de aer condiționat, Wi-Fi, GPS și sistem de monitorizare video”, afirmă reprezentanții Primăriei Capitalei. 

La eveniment a fost prezent și primarul Ion Ceban, care a declarat că prin această achiziție de autobuze, municipalitatea contribuie la creșterea gradului de accesibilitate a locuitorilor municipiului la servicii de transport de calitate. 

„Autobuzele vor fi distribuite pe linii solicitate de locuitorii din Durlești, Codru, Dumbrava, Bubuieci etc. Aceste unități reprezintă o soluție modernă și durabilă pentru transportul urban”, a spus primarul Chișinău. 

În perioada anilor 2020-2022, Primăria Chişinău a achiziționat 174 de autobuze şi 85 de troleibuze pentru sporirea calității serviciilor de transport municipal, în oraș și în suburbii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării