main logo
2630

Pe 1 Mai sărbătorim Ziua Internațională a Solidarității Oamenilor Muncii

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova organizează la data de 1 mai 2023, între orele 10:00 și 12:00, în fața Palatului de Cultură al Feroviarilor din Chișinău, un miting consacrat Zilei Internaționale a Solidarității Oamenilor Muncii.

Pe 1 Mai sărbătorim Ziua Internațională a Solidarității Oamenilor MunciiFoto: tvrmoldova.md

Prin intermediul acestui miting, care va avea genericul „Muncă decentă - viitor european!”, sindicaliștii și-au propus să scoată în evidență necesitatea asigurării condițiilor de viață și de muncă europene pentru salariații din Republica Moldova. Participanții la miting vor sublinia importanța promovării păcii, muncii decente, solidarității și valorilor europene, transmite Știri.md.

În cadrul evenimentului va fi adoptat un Apel care va conține un șir de revendicări în vederea îmbunătățirii situației social-economice a salariaților, înaintat ulterior Guvernului Republicii Moldova.

Informații despre miting vor fi publicate pe pagina web a CNSM www.sindicate.md, săptămânalul „Vocea poporului”, precum și pe rețele sociale administrate de CNSM.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a CNSM.

Amintim că ziua de 1 Mai comemorează lupta istorică a muncitorilor din întreaga lume și este recunoscută în majoritatea țărilor. 1 Mai este sărbătorit în amintirea mișcărilor de protest ale muncitorilor care au izbucnit în anul 1886 la Chicago, SUA. Sute de mii de americani au ieșit în stradă pentru a cere în cadrul unor manifestații dreptul la ziua de muncă de opt ore, fără reducerea salariului.

1 Mai este ziua când milioane de oameni din toată lumea pledează pentru respectarea drepturilor de muncă și asigurarea unui trai decent.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării