main logo
1326

PDM anunță cine sunt medicii care vor primi salarii mai mari

Peste 41 mii de medici care sunt finanţaţi de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) vor primi salarii mai mari.

PDM anunță cine sunt medicii care vor primi salarii mai mari

Anunțul a fost făcut astăzi de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la finele şedinţei de lucru a partidului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit sursei citate, din data de 1 decembrie, în urma reformei salarizării, vor fi majorate salariile medicilor, dar și a personalului medical finanțat din bugetul de stat, iar astăzi în cadrul ședinței PDM s-au găsit soluții ca și cei 41 mii de medici finanțați de CNAM să beneficieze de salarii majorate.

„Astfel, medicii care sunt plătiți de la CNAM vor primi un salariu cu 20 la sută mai mare, iar personalul medical cu 10 la sută", a spus Plahotniuc.

Tot astăzi, șeful democraților a anunțat că și pensionarii care primesc pensii sub minimul de existență vor avea începând cu anul viitor pensii cu 10 la sută mai mari.

Anterior, conducerea PDM a anunțat că, din data de 1 decembrie 2018, aproximativ 200 mii de bugetari vor beneficia de creșteri salariale cuprinse între 20 și 90%, iar niciun angajat de la stat nu avea un salariu mai mic de 2.000 de lei

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării