main logo
2352

PCCOCS: Dosar penal pentru omor în cazul morții lui Luncașu

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a pornit un dosar penal pentru omor intenționat, în cazul morții omului de afaceri Iurie Luncașu, un apropiat al lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, găsit împușcat în cap lângă Chișinău.

PCCOCS: Dosar penal pentru omor în cazul morții lui Luncașu

Șeful interimar al PCCOCS, Denis Rotaru, a declarat pentru Ziarul Național că urmărirea penală în baza articolului 145 din Codul Penal permite grupului de anchetă, format din angajați ai PCCOCS, Procuraturii mun. Chișinău și ai Ministerului Afacerilor Interne, de a cerceta mai multe versiuni în acest caz, inclusiv sinuciderea sau determinarea la suicid, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

„Dosarul a fost deschis acum o zi. Sunt cercetate mai multe versiuni, au fost solicitate mai multe expertize, au loc audieri”, ne-a spus procurorul Denis Rotaru.

Șeful interimar al PCCOCS susține că deocamdată nu au fost audiate rudele lui Luncașu, întrucât astăzi va avea loc înmormântarea acestuia.

În cadrul procesului de urmărire penală vor fi audiați inclusiv partenerii de afaceri ai lui Iurie Luncașu.

Știri.md reamintește că în noapte de 17 august, omul de afaceri din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, Iurii Luncașu s-ar fi împușcat mortal în cap.

Fiind audiat, cel care a sunat la poliție, Babin Boris, a declarat că activează ca șofer la cet. Luncașu Iurii și la 17.08.2019, aproximativ orele 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută la aer curat. Șoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești). La un moment dat, Luncașu i-a cerut șoferului să oprească automobilul în câmp, și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: ,,Căsuță albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

Ulterior, a ieșit din automobil comunicându-i șoferului că iasă să răsufle aer curat, în urma căreia s-a împușcat în regiunea capului din pistolul cu glonț de model Astra, cal. 6,35, nr. 85034 și a decedat în urma traumelor primite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării