main logo
657

Pavel Grigorciuc se plânge de tratament inuman în închisoare

Activistul Pavel Grigorciuc şi deputatul Sergiu Sârbu s-au întâlnit pentru prima dată în faţa judecătorilor, după altercaţia dintre ei, care s-a soldat cu arestarea lui Grigorciuc.

Grigorciuc se plânge de tratament inuman în închisoareColaj: Stiri.md

La şedinţa de judecată de astăzi, activistul a cerut recuzarea judecătorului după care a fost scos forţat din sală, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Procesul a fost amânat şi de aceea Sergiu Sârbu nu a mai fost audiat.

Pavel Grigorciuc a solicitat recuzarea judecătorului pe motiv că l-a împiedicat pe avocatul Eduard Rudenco să îl apere. Rudenco va fi audiat, dar în calitate de martor, pentru că a fost de faţă când a avut loc altercaţia dintre cei doi. 

În timp ce era scos din sala de şedinţe, Grigorciuc s-a plâns că în închisoare are parte de rele tratamente.

„La indicaţia victimei (n.r. Sergiu Sârbu) sunt ţinut în condiţii inumane. Acest lucru este făcut special pentru a-mi pierde din voinţă, pentru ca oamenii să nu se mai împotrivească acestui regim banditesc şi oligarhic. Noi trebuie să continuăm să luptăm”, a declarat activistul Pavel Grigorciuc.

Deputatul Sergiu Sârbu nu a comentat acuzaţiile activistului. El a plecat grăbit şi a refuzat să discute cu presa. Întrebat despre pedeapsa de cinci ani de închisoare pe care o riscă Grigorciuc, Sârbu a răspuns: „Aşa prevede legea”.

Pavel Grigorciuc a fost arestat la sfârşitul lunii martie, sub acuzaţia de huliganism, şi de atunci se află în izolator. Potrivit probatoriului, totul s-a întâmplat într-un local din centrul Chişinăului. Inculpatul l-a agresat verbal pe parlamentarul Sergiu Sârbu, după care l-a apucat de haină şi l-a lovit în faţă. În apărarea sa, Grigorciuc a declarat că democratul l-a insultat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării