main logo
1594

Pavel Grigorciuc a criticat activitatea procurorului Vasile Plevan

Activistul pentru drepturile omului Pavel Grigorciuc a spus că procurorul Vasile Plevan a refuzat de opt ori să deschidă un dosar penal împotriva unui locuitor din Ialoveni, care şi-a violat propria fiică cu handicap timp de câţiva ani.

Pavel Grigorciuc a criticat activitatea procurorului Vasile PlevanFoto: adevarul.ro

Activistul social şi-a exprimat indignarea pentru faptul că candidatura lui Plevan este examinată pentru funcţia de membru al Consiliului superior al procurorilor (CSP), transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Potrivit activistului civic, Plevan continuă să lucreze în cadrul Procuraturii anticorupţie, Plevan a fost unul dintre cei 60 de procurori şi judecători care au încercat să obţină licență de avocat fără examene.

Procurorul anticorupţie Vasile Plevan a reacţionat la un articol publicat de „Știri.md”, în care avocatul Igor Hlopeţchi îi acuză că ar fabrica dosare penale:

''Acuzațiile subsemnatului, că a refuzat de opt ori să deschidă un dosar penal împotriva unui locuitor din Ialoveni, care și-a violat propria fiică cu handicap timp de câțiva ani, nu corespund realității, reprezintă o calomniere intenționată, făcută cu scopul de a mă intimida, pentru a împiedica examinarea obiectivă, rapidă și cu toate aspectele, a cauzei penale de învinuire a unui avocat, pe care îl anchetez. 

Cazul la care se referă în articol a fost investigat obiectiv, iar în baza rechizitoriului semnat de procurorul în Procuratura r-ul Ialoveni Vasile Plevan, cauza penală, la data de 28.09.2018, a fost expediată în instanța de judecată și, prin sentința Judecătoriei Hîncești, sediul Ialoveni (dosar cu nr 1 - 329/2018; nr electronic 32-1-5897-01102018), tatăl victimei pretinse violate, a fost condamnat în total la 17 ani de închisoare'', se arată în reacția expediată redacției Știri.md.

„Știri.md” prezintă scuze publice procurorului Vasile Pelivan pentru faptul că nu a fost contactat imediat de către jurnalişti pentru a i se solicita o reacţie. De asemenea, regretăm că în articol a fost folosit calificativul „controversat” în raport cu procurorul anticorupţie, fără a se preciza că este o acuzaţie făcută de către avocatul Hlopeţhi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării