main logo
429

Pavel Filip, la ședința comună Guvern - APL, la Căușeni. Ce a declarat

Importanța stabilirii contactelor directe cu reprezentanții autorităților publice locale pentru soluționarea rapidă a problemelor existente în localități, a fost menționată astăzi, în cadrul ședinței comune a membrilor Cabinetului de miniștri și reprezentanților administrației publice locale din raionul Căușeni.

Pavel Filip, la ședința comună Guvern - APL, la Căușeni. Ce a declaratPavel Filip, la ședința comună Guvern - APL, la Căușeni. Ce a declarat

Premierul a spus că după o mică pauză, vizitele în teritoriu sunt reluate pentru a spori receptivitatea autorităților la nevoile cetățenilor și a eficientiza procesul de modernizare a comunităților, transmite Știri.md

„Aceste vizite s-au dovedit a fi eficiente, pentru că urmărim apoi cu atenție toate problemele despre care s-a vorbit, toate întrebările care au fost puse și realizarea lor. Și vreau să vă spun că avem rezultate. În vizitele pe care le-am efectuat în alte raioane sunt multe probleme rezolvate. Este bine și eficient să muncești în birou dar fără ca sa vorbești nemijlocit cu oamenii, nu se mișcă atât de repede lucrurile” , a spus prim-ministrul.

Drept exemplu, premierul a adus problema semnalată de mai mulți cetățeni privind aprovizionarea insuficientă cu apă și canalizare - în acest sens, până la sfârșitul anului urmează a fi elaborat un master-plan pe țară. O altă problemă comună, inclusiv pentru raionul Căușeni, ține de depozitarea deșeurilor. În anul curent va fi elaborat planul de rezolvare a acestei probleme și ulterior vor fi identificate surse pentru implementarea acestuia. „Nu întotdeauna sunt importanți banii, este important să știi ce vrei să faci, foarte multe lucruri se pot rezolva prin buna organizare și gestionare eficientă”, a accentuat premierul. 

Alte domenii, pe care va rămâne concentrat Executivul țin de reformarea sistemului de pensii, realizarea reformelor în sănătate și îmbunătățirea mediului de afaceri pentru a genera în continuare creștere economică. „Miracole nu există. Muncești, aduci bani în buget și ai posibilitatea să faci investiții sociale”, a subliniat premierul.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții autorităților publice locale au abordat mai multe probleme, între care și reparația drumurilor de acces către localități. Pavel Filip a menționat că acest lucru va fi prevăzut în proiectul „Drumuri bune 2”, preconizat pentru anul 2019. De asemenea, s-a discutat despre problemele întâmpinate de cetățeni la comercializarea producției agricole. În acest sens, premierul a spus că Executivul își propune să lanseze proiectul Piața Agricolă, care va veni în ajutorul fermierilor.

Alte subiecte abordate s-au referit la salariile cadrelor didactice, finanțarea insuficientă a instituțiilor de învățământ, dar și la problemele din sistemul judiciar. Premierul a menționat că „nici o problema nu va rămâne fără atenție și nici o întrebare nu va rămâne fără răspuns”. Toate problemele vor fi sistematizate de echipa guvernamentală pentru identificarea soluțiilor optime.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării