main logo
303

Patru studenţi din Bălţi vor promova practica cu sprijinul Cehiei

Patru studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți,în perioada 20 iulie - 15 august, urmează să promoveze practica în cadrul companiilor din regiune, cu susţinerea Guvernului Cehiei.

Patru studenţi din Bălţi vor promova practica cu sprijinul Cehiei

Activitatea studenților este sprijinită de Agenția Cehă pentru Dezvoltare în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

La finele săptămânii trecute, în cursul unei întruniri online, specialiştii Centrului de Informare și Consiliere în Afaceri (CICA) al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au discutat cu studenții despre desfășurarea practicii și despre sarcinile pe care le au de îndeplinit, precum și despre unele aspecte organizatorice privind colaborarea cu reprezentanții Agenției.

Reprezentanţii  CICA au subliniat importanța motivării studenților care își aplică în practică cunoștințele la diverse companii, unde au posibilitate să se implice activ în activități de echipă. Practica studenților va facilita dialogul ulterior dintre tineri și antreprenori.

La discuții a participat şi decanul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului, Ina Ciobanu, care a remarcat deschiderea din partea companiilor față de studenții care promovează practica.

Studenții vor beneficia, din partea proiectului, de un suport financiar în scopul promovării practicii.

Anterior, în primăvara curentă, un grup de studenți de la aceeași facultate a Universității din Bălți au promovat practica în cadrul aceluiaşi proiect.

Şi în anul trecut, Agenția Cehă pentru Dezvoltare a oferit sprijin similar pentru nouă studenți de la Bălţi.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, este implementat de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării