main logo
1289

Patru polițiști din Comrat vor compărea pe banca acuzaților pentru mită

Patru polițiști din Comrat vor compărea pe banca acuzaților, anunță PA. Potrivit informațiilor, colaboratorilor de Poliție ai Inspectoratului de Poliție Comrat al Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia a Inspectoratului General de Poliție li se incriminează săvârșirea infracțiunii de abuz de putere.

Patru polițiști din Comrat vor compărea pe banca acuzaților pentru mităPoză simbol

Potrivit Procuraturii Anticorupție, urmărirea penală a fost pornită în februarie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț, transmite Știri.md

S-a stabilit că cei patru colaboratori de Poliție ai IP Comrat al Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia a IGP au folosit intenționat funcțiile deținute și situația lor de serviciu în scopuri personale, dar și în scopul realizării intereselor unei terțe persoane. 

„Polițiștii, acționând în interesul unei rude prin afinitate a unuia din colaboratori și în baza plângerii depuse în adresa IP Comrat de către această rudă, în care invoca că i-ar fi fost cauzat un prejudiciu material în sumă de 5.750 de euro de către persoane necunoscute, fără a efectua careva investigații în cadrul unui proces penal sau cauză penală și a stabili cu certitudine persoana/persoanele care au însușit mijloacele bănești și vinovăția acestora, în mod ilegal, sub pretextul că ar fi fost implicat în pretinsa faptă de escrocherie, au însușit de la o persoană fizică mijloace bănești în sumă de 115.668,39 lei, cauzând în rezultat daune în proporţii considerabile drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanei fizice”, scriu reprezentanții PA. 

Învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea imputată legea prevede pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 67.500 la 117.500 de lei sau cu închisoare de la doi la șapte ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la 10 ani.

În scopul garantării executării pedepsei amenzii, recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale, a fost aplicat sechestru pe un mijloc de transport.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării