main logo
2059

Patru polițiști de patrulare, cercetați. Unul e dat în căutare

Un comandant de grupă și doi agenți de patrulare, din cadrul Inspectoratul Național de Patrulare al IGP, au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) a MAI, iar un agent de patrulare a fost anunțat în căutare internațională. Toți sunt bănuiți de luare de mită.

Patru polițiști de patrulare, cercetați. Unul e dat în căutareFoto: oficial.md

Pentru a nu întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului circulației rutiere aceștia ar fi primit bani de la mai mulți șoferi, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Ei au fost documentați pe parcursul a șase luni, iar acum au fost inițiate mai multe cauze penale în baza  art. 324 alin. (2) lit. b) și c), Cod Corupere pasivă.

La moment, Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată două cauze penale în privința comandantului de grupă și a unui agent de patrulare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare de la cinci până la zece ani cu amendă de la 1.000 la 3 unităţi convenţionale, echivalent a 50 și 150 de mii de lei. 

Ei vor mai fi privați de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi până la cinci ani.

În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării