main logo
7540

Patru persoane, în cursa pentru șefia Procuraturii Generale. Cine sunt

Stop perioadei de depunere a dosarelor! Patru persoane aspiră la funcția de procuror general, a confirmat Consiliul Superior al Procurorilor.

Patru persoane, în cursa pentru șefia Procuraturii Generale. Cine suntFoto: știri.md

Este vorba despre: 

  • Octavian Iachimovschi, adjunctul șefei Procuraturii Anticorupție;
  • Ion Munteanu, actualul procuror general interimar;
  • Alexandru Cernei, procuror pe dosarul în care e vizat Vladimir Plahotniuc;
  • Grigore Vornicescu, ex-lector universitar. 

Conform noului regulament aprobat de CSP, pentru desfășurarea concursului este nevoie de cel puțin doi candidați, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Amintim că concursul anterior, lansat de CSP în toamna anului trecut, a fost anulat la câteva zile după proba interviu susținută de candidați. S-a întâmplat după ce membra CSP, Olesea Vîrlan, a acordat un punctaj nejustificat unuia dintre candidați. Pentru că actualul regulament nu prevede nimic despre ce se poate întreprinde în acest sens, CSP a decis, prin vot unanim, anularea concursului. Cinci zile mai târziu, Olesea Vîrlan a demisionat. 

Funcția de procuror general a devenit vacantă după ce Alexandr Stoianoglo a fost evaluat nesatisfăcător de o comisie specială a CSP, fiind ulterior demis prin decret prezidențial. Pe parcursul ultimilor doi ani, interimatul funcției de procuror general a fost asigurat de Dumitru Robu și Ion Munteanu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării