main logo
752

Patru militari au murit anul acesta în timpul executării serviciului

De la începutul anului, patru militari au murit în timpul executării serviciului. În urma investigațiilor efectuate de către organele abilitate, s-a confirmat că în trei cazuri a fost suicid, iar un deces a survenit în urma unui accident rutier.

Patru militari au murit anul acesta în timpul executării serviciuluiImagine simbol

În acest sens, Ministerul Apărării menționează că pe parcursul anului 2023 nu au avut loc astfel de cazuri. Referitor la cazul din luna aprilie, când un soldat în termen s-a împușcat cu arma din dotare, Ministerul menționează că, în urma cercetărilor efectuate, cauza decesului a fost stabilită ca suicid, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Motivele care l-au determinat pe soldat să recurgă la un asemenea gest țin de viața privată a acestuia.

„Armata Națională pune accentul pe creșterea nivelului de pregătire psihologică și fizică a militarilor și desfășoară o serie de activități de instruire pe diferite domenii – respectarea drepturilor omului, egalitate de gen, instruire financiară etc., inclusiv cu implicarea reprezentanților societății civile”, precizează Ministerul Apărării.

O atenție sporită se acordă studierii și mânuirii corecte a armamentului din dotare, precum și respectării măsurilor tehnice de securitate.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării