452
0
Patru membri ai Consiliului INJ ar putea fi revocați din funcții
452
0

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a cerut astăzi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii să fie revocați din funcții șase membri ai Consiliului Institutului Național al Justiției.

Foto: tv8.md

Aceasta și-a motivat solicitarea prin faptul că trebuie să fie curățat sistemul, așa cum a promis noua guvernare și „trebuie să începem de acolo de unde se poate de făcut schimbările printr-o procedură nu atât de greoaie”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md. 

Primii patru membri care riscă să fie excluși din Consiliul INJ sunt judecătorii: Mariana Pitic, Oxana Robu, Viorica Mihăilă și Ghenadie Pavliuc.

„Propun să fie revocați câțiva membri, cei asupra cărora planează suspiciuni de integritate și despre care au scris jurnaliștii în investigații”, a motivat Olesea Stamate.

Ministrul mai vrea să fie revocați din Consiliul INJ și procurorii Igor Popa și Ruslan Popov, dar acest lucru nu ține de competența CSM-ului, pentru că cei doi au fost delegați de Consiliul Superior al Procurorilor.

În aceste clipe, Consiliul Superior al Magistraturii s-a retras în deliberări pentru a analiza posibilitatea de demitere a celor patru judecători din Consiliul Institutului Național al Justiției.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter