main logo
1094

Patru autospeciale de la Autosalubritate, interzise în Chișinău

În vederea evaluării stării tehnice a unităților de transport, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări la Întreprinderea Municipală „Autosolubritate”.

Patru autospeciale de la Autosalubritate, interzise în ChișinăuFoto: politiacapitalei.md

Controalelor au fost supuse 28 unităţi de transport. Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport, transmite Știri.md.

În urma verificărilor, poliţiştii au depistat numeroase încălcări, precum: numerele de înmatriculare care nu corespund standartelor (indescifrabile), vehicule reutilate, defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, nici un vehicol ce are instalat utilaj de gaz nu avea amplasat la bord semnul distinctiv „GAZ”, parbrize fisurate și cauciucuri uzate.

În acest sens, au fost întocmite 12 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 300 lei la 600 lei, la patru unități de transport le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea defecțiunilor depistate de polițiști, la două unități de transport a fost interzisă exploatarea prin ridicarea plăcilor de înmatriculare, iar mecanicului responsabil de unitățile de transport i-a fost aplicată amendă de 1.500 lei, pentru faptul admiterii în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării