388
0
Patriarhul Moscovei i-a trimis un mesaj Mitropolitului de la Chişinău
388
0

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, l-a felicitat pe Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de slujire arhierească.

"În toţi aceşti ani, v-aţi străduit să îndepliniţi cu sârguinţă şi responsabilitate slujirea de arhipăstor. Este îmbucurător să constat grija de care daţi dovadă în sporirea vieţii eparhiale, care va fost încredinţată spre oblăduire: sub cârmuirea dumneavoastră sunt restaurate şi construite noi biserici şi mănăstiri, sunt implementate importante iniţiative şi proiecte sociale, care contribuie la educaţia moral-spirituală şi patriotică a oamenilor de astăzi, asigurării păcii interetnice şi a armoniei sociale", se arată în mesajul de felicitare, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md

Patriarhul a decis să-i înmâneze Mitropolitului Vladimir o panaghie comemorativă. Anterior, Preşedintele FR, Vladimir Putin, i-a înmânat distincţia "Ordinul Prieteniei". 

În ajun, Preşedintele RM, Igor Dodon, a participat la serviciul divin de la Catedrala mitropolitană "Naşterea Domnului", desfăşurată cu ocazia împlinirii a 30 de ani de slujire arhierească şi 45 de ani de slujire clericală a Mitropolitului Vladimir. 

"Datorită eforturilor Mitropolitului Vladimir, Biserica Ortodoxă a Moldovei a căpătat independenţă în toate chestiunile interne, rămânând parte componentă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Peste 90% din cetăţenii ţării noastre sunt creştini ortodocşi şi doar păstrând şi propovăduind credinţa noastă ortodoxă care este pilonul statalităţii noaste, ţara noastră are viitor", a menţionat Dodon.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter