9 ianuarie, 08:37
3 608
1

Patinoarul din Chișinău, transformat într-un furnicar în perioada sărbătorilor

9 ianuarie, 08:37
3 608
1

Patinoarul din Chişinău s-a trasformat aseară într-un adevărat furnicar. Administraţia singurei zone de distracţii de acest fel din oraș spune că în perioada sărbătorilor numărul clienților a crescut considerabil.

Patinoarul din Chișinău, transformat într-un furnicar în perioada sărbătorilorFoto: diez.md

Sergiu Pleşca este din Chişinău şi a venit la patinoar împreună cu fiica sa, Ema, transmite Știri.md cu referire la publika.md

"Suntem pentru a doua zi consecutiv, şi abia aştepta să se facă ziua, să venim iarăşi. A văzut la televizor şi vrea să încerce. Şi a încercat, dar urmează să ne mai învăţăm.", a spus locuitorul Capitalei, Sergiu Pleşca. 

Oamenii spun că îmbină distracţia cu modul sănătos de viaţă, mai ales că după masa copioasă de Revelion, au nevoie de un pic de sport.

"Pierdem din caloriile acumate de sărbători."

"Este extremal, dar cred că se merită. De ce am decis, elementar, şi aşa zăpadă nu este afară, măcar aşa, cât de cât să fie ca iarna."

Pentru unii, gheaţa a fost o adevărată provocare iar căzăturile, la ordinea zilei.

Nu toţi au avut curajul să intre pe gheaţă pentru a patina aşa că mulţi au fost spectatori de pe margine.

"E unicul loc unde s-ar putea să se distreze un pic copilul pe toată perioada vacanţei. Şi am venit cu copilul meu şi cu copilul vecinei împreună."

Managerii patinoarului spun că în acest sezon numărul vizitatorilor este mai mare decât în 2019.

"Cererea e mare însă numărul celor care ajung să patineze este în scădere și asta pentru că pe gheaţă sunt lăsaţi să intre mai puțini, ţinând cont de distanţa fizică de 7 metri între persoane.", a spus administratorul patinoarului, Andrei Dolta. 

În prezent, în Capitală funcţionează un singur patinoar. Înainte de a intra pe gheaţă, doritorilor li se măsoară temperatura, iar mai apoi sunt îndemnaţi să-şi dezinfecteze mâinile. O tură cu patinele costă 80 de lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter