main logo
2342

Pasajul subteran din strada Ciuflea, în plină transformare: Cum arată

Pasajul pietonal subteran de la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt 3/1 și strada Ciuflea din Capitală este în plină transformare.

Pasajul subteran din strada Ciuflea, în plină transformare: Cum arată

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Chișinău, pe șantier sunt deja finalizate lucrările de decapare a tencuielii de pe tavanul și pereți, iar în prezent se organizează lucrări de pregătire pentru zugrăvire și instalarea rețelei de iluminat, transmite Știri.md.

De menționat că proiectul constă în renovarea integrală a scărilor de granit, a pereților, tavanului și a rețelei de scurgere pluvială. 

Totodată, va fi instalat sistemul de iluminat pe bază de LED, montarea unui nou acoperiș pentru cele 3 scări de acces, precum și amenajarea rampelor pentru căruțuri și a scaunelor rulante. 

Conform comunicatului emis de Primărie, pictura în pasajul subteran ar urma să fie gata până pe 10 septembrie, iar deocamdată, lucrările pentru acesta nici nu au început.

Anterior, Primăria municipiului Chișinău a anunțat concurs pentru decorarea cu picturi murale a galeriei pasajului subteran din bd. Constantin Negruzzi 10/1, sectorul Centru al capitalei. Executarea picturilor în pasajul pietonal subteran era prevăzută pentru 26-30 august 2019.

Știri.md amintește că pentru renovarea celor 8 pasaje pietonale subterane, pentru anul curent, în bugetul municipal au fost prevăzuți 10 milioane lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării