main logo
5477

Pasagerii din Cricova își fac semnul crucii înainte să urce în autobuz

Zeci de locuitori ai orașului Cricova se plâng pe faptul că autobuzele de pe ruta 2 Chișinău-Cricova se află într-o stare deplorabilă și reprezintă un risc pentru călători. Ori iese fum în timp ce merge, ori nu se închid ușile.

Pasagerii din Cricova își fac semnul crucii înainte să urce în autobuz

În acest context, un grup de locuitori ai orașului Cricova au adresat un mesaj public primarului interimar Ruslan Codreanu să se implice în soluționarea acestei probleme, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

„Domnul Codreanu, sunt locuitor al oraşului Cricova şi am rămas indignat de faptul că mai avem un primar al faptelor goale, dacă unul nu-şi putea manifesta drepturile din cauza oligarhiei în ţară, atunci D-voastră nu vă daţi interes pentru un oraş ce poartă faima acestei ţări peste hotare.

Am crezut până în ultimul moment ca o să vă ţineţi de cuvântul pe care l-aţi dat, legat de soluționarea problemei majore a transportului urban timp de 2 săptămâni a rutei nr.2 „Chişinău - or.Cricova”, dar nici după o lună nimic nu s-a rezolvat.

În tot aceleaşi autobuze găurite mergem toţi, unde şoferii îşi încearcă norocul să mişte autobuzul din loc, deoarece cutia de viteză este defectată.  

Am ajuns în momentul când pasagerii înainte de a se urca îşi fac semnul Crucii pentru a ajunge la destinaţie la timp şi sănătoşi. Nerespectarea graficului continuă, iar în unele cazuri câte 3-4 curse lipsesc pe zi, drept consecinţă a autobuzelor defectate şi vechi. 

De aceea unii oameni sunt nevoiţi să meargă ca într-o conservă cu următorul transport. Autobuzele în care oamenii îşi pun batiste pentru a respira cât de cât cu un aer curat, căci altfel nu poţi călători.

Studenţii, în majoritatea cazurilor, întârzie la instituţiile de învăţământ, fiindcă se defectează transportul pe la mijlocul drumului sau nu respectă graficul. 

(Chiar săptămâna trecută pasagerii au mers doar până la penultima stație și până la urmă au coborât căci autobuzul s-a defectat, câte rute 152 trebuiau să încarce toți pasagerii?) Îmi pare rău că aveţi aşa o atitudine față astfel de suburbie, unde anual vin cca 85.000-100.000 de mii de turişti ce vizitează acest oraşel şi faimoasele beciuri, plecând înapoi dezamăgiţi sau şocaţi de ce transport dispune Cricova, nemaivorbind de locuitorii care circulă în fiecare zi cu el şi sunt nevoiţi să rabde astfel de condiţii mizerabile.

Spuneţi vă rog, ce beneficii vă aduce satul Bubuieci sau Ialoveni, că puneţi în primul rând la ei transport public, poate deja toţi turiştii pleacă acolo şi nu ştim? Marea majoritate a locuitorilor din or.Cricova lucrează în mun.Chişinău ce aduc venit în bugetul capitalei. 

Vă rog, chiar vă recomand, să circulaţi cu ruta nr.2, măcar cu 2 curse și să simţiţi pe propria piele ce înseamnă să miroşi a motorină după ce ieşi din transport.

Autobuzele nu sunt spălate măcar la minimul necesar, ieşind cu mâinele murdare. Praful circulă ca la el acasă în autobuz, iar la frânare miroase a cauciucuri arse. 

Devine o problemă ce se coace, iar la un moment când va dădea şi dureri de cap, veţi regreta faptul că nu a-ţi rezolvat la timp totul. Nu-mi pot imagina cum lucrează sărmanii şoferi. 

Sunt nevoiţi să improvizeze unele lucruri, iar taxatoarele până acum port scurte de iarnă, iar altele de pe cursele de autobuz 26,19,5 sunt în scurte de primăvară şi merg bine merci cu autobuzul pe jumate gol. 

Sper că va ajunge la D-voastră acest mesaj şi veţi lua măsuri, fără a amâna încă 2 săptămâni.

Să fi locuit în acest oraş liniştit, curat şi plin de cultură naţională, era să intelegeţi de ce oamenii sunt indignaţi. Vorbim doar despre transportul public, dar haideți să nu atingem tema transportului privat.

Îmi pare foarte rău că la noi în țară problemele se rezolvă numai atunci când se întâmplă ceva grav”, se menționează în mesajul publicat pe Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării