main logo
513

Pasagerii blocați în autogări nu i-au pomenit de bine pe șoferii care au protestat

Pentru că sute de microbuze nu au ieșit pe linie, în semn de protest, pasagerii au avut cel mai mult de suferit. Majoritatea a așteptat ore în șir ca să găsească un mijloc de transport pentru a ajunge la destinație.

Pasagerii blocați în autogări nu i-au pomenit de bine pe protestatariFoto: știri.md

„Nu se mai satură de bani!”, i-au certat călătorii, deranjați de situația creată. Însă, nu toți șoferii au susținut protestul. La gările auto din Capitală, mai mulți conducători auto au lucrat conform orarului, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Deși au auzit despre protestul colegilor, unii sunt contra majorării prețului, iar alții nu au primit ordin de la conducerea firmelor auto.

Afectată de lipsa transportului public a fost și această femeie, aflată în preajma Gării Auto Centru. Voia să plece la Călărași și de două ore nu găsea nimic: „Așteptăm până ce a veni. Nu va spus nimeni, nimic? Am înțeles că la ora 15. Mai aveți trei ore. Ce să facem..?”.

Și alți călători au rămas în drum pentru că microbuzele de pe rută au refuzat să iasă pe linie, ca de obicei. Primele vehicule urmau să revină în gări abia după ora 14:

„Poate în direcția ceea merge ceva, Călărași sau ceva și o să urcăm și noi. Dacă nu, taxi”.

„La Sireți vrem să plecăm. Așteptăm. Am sunat la băieți să vină să ne ia. La feciori? Da”.

„Am fost acolo, la Sculeni și Călăraș nu-i. Ei nu se satură de bani. Da ce v-au spus? Că sunt la protest”

„Mi-a rămas copilul mic acasă. Nu știu cum să ajung”.

Iar majorarea prețurilor pentru bilete îi sperie pentru că și așa trăiesc de pe azi pe mâine:

„Și noi să cerem majorarea pensiilor. Să trăiască ei o lună de zile cu o pensie mizerabilă. Să plătești comunale, să trăiești”.

„Și așa avem salarii mizere, să mai mărească prețul la călătorie? De unde?”.

Totuși, protestul nu a fost susținut de toți șoferii din domeniu. Unii ne-a spus că șefii nu le-au dat așa indicații.

„Mergeți conform graficului? Da. Știți că este protest? Da. De ce nu susțineți? Nu avem comandă de la firmă. Aici depinde de firmași”.

„Microbuzul a circulat astăzi conform graficului? Da. Nu faceți parte la protest? Nu știu. Șeful nu mi-a spus nimic”.

Alții nici măcar nu susțin solicitarea transportatorilor. În schimb, sunt de părere că motorina ar trebuie să se ieftinească:

„Nu susțineți acest protest? De ce ar trebui să-l susțin? Să dea motorina mai jos și noi nu vom spune nimic”.

„Iarăși bat pe buzunarul oamenilor.  Să mai dea jos motorina, benzina. Aici e problema. Și așa călători nu-s. Nu susțineți protestul din centrul capitalei? Desigur că nu”.

„Ați circulat conform graficului? 00:40-00:45 Ce microbuze și-au sistat activitatea? Nu știu. Dar ați auzit? Am auzit”.

Casiera de la Gara Auto de Nord nu ne-a putut spune câte microbuze și autobuze și-au sistat activitatea: „Unde astăzi n-au putut să ajungă călătorii? Eu vând bilete, eu nu simt. Sunt o parte care am auzit că nu-s, dar sunt care merg normal”.

Am încercat să aflăm această informație de la administrația Gării de Nord. O responsabilă ne-a rugat să revenim peste 15 minute, dar ușa era deja încuiată.

În schimb, administrația Gării Auto Centru a precizat pentru TV8 că din totalul mijloacelor de transport, și-au suspendat activitatea circa 30 la sută. 

Conform solicitării transportatorilor, aceștia își doresc majorarea tarifului de la 48 de bănuți până la 92 de bănuți per km parcurs, adică de două ori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării