main logo
865

PAS critică intenția de majorare a tarifului pentru serviciile Apă-Canal

Directorul Apă-Canal Chișinău are salariu și bonus de circa 55 de mii de lei lunar, întreprinderea e în prag de faliment, iar Ceban vrea să crească prețul la 24 de lei pentru m3 de apă și canalizare.

PAS critică intenția de majorare a tarifului pentru serviciile Apă-CanalȘtiri.md

Declarațiile au fost făcute de consilierul municipal PAS Dumitru Ivanov, transmite Știri.md.

Consilierul este de părere că primarului general nu-i pasă de chișinăuieni și ar face asta doar pentru că se apropie campania electorală.

„De ce face acest lucru? E simplu, se apropie campania electorală și primarul are nevoie de bani pentru a mai face un trotuar necalitativ și să poată să-și bifeze o nouă pseudo-reușită. Întrebarea logică este: Oare trebuie noi, locuitorii Chișinăului, să achităm pentru mofturile și incompetența lui Ion Ceban?

Ceban motivează majorarea tarifelor la apă cu creșterea prețului la energia electrică, iar tariful va crește cu 10 lei. Conform calculelor specialiștilor, majorarea tarifului la energia electrică poate însemna maximum o creștere de tarif cu 65 de bani și nicidecum cu 10 lei, așa cum își dorește Ivan Ceban.

În perioada 2019-2021, Apă-Canal nu a înaintat nicio solicitare de majorare a tarifului, fiindcă știa că tariful ar trebui să se micșoreze. De ce atunci Ivan Ceban nu se preocupa de oameni să le ofere un preț mai mic? Pentru că atunci Apă-Canal avea venituri în plus de 377 de milioane și primarului îi era comod acest aspect. Lui Ceban nu-i pasă de chișinăuieni!”, a spus consilierul.

În acest sens, Dumitru Ivanov a anunțat că fracțiunea PAS nu va vota această majorare, pe care o consideră „rușinoasă, generată de incompetența lui Ceban și a slugilor lui”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării