main logo
1434

PAS cere Guvernului să procure pachete alimentare pentru toți oamenii în vârstă

Partidul Acțiune și Solidaritate cere Guvernului să procure pachete alimentare pentru toți oamenii în vârstă, care locuiesc singuri.

PAS cere Guvernului să procure pachete alimentare pentru bătrâniFoto: știri.md

Despre acest lucru a anunțat, într-un live, lidera PAS, Maia Sandu, transmite Știri.md.

„Trebuie să-i ajutăm pe oamenii în vârstă să se izoleze. Să facem cumpărăturile pentru ei, să le achităm facturile, să ne asigurăm că ei nu trebuie să iasă din casă sau din curte”, a declarat Maia Sandu.

Politiciana a menționat că PAS solicită Guvernului de urgență să majoreze Fondul pentru Ajutor Material și să procure pachete alimentare pentru toți oamenii în vârstă care locuiesc singuri.

„Aceste pachete alimentare pot fi procurate de autoritățile raionale și distribuite de către fiecare primărie”, a explicat Maia Sandu.

De asemenea, PAS a cerut Guvernului să se asigure că persoanele în vârstă și persoanele cu dezabilități, care beneficiază de suport la domiciliu, nu rămân fără sprijin în aceste zile și că lucrătorii sociali sunt protejați ca să nu se îmbolnăvească ei și să nu-i îmbolnăvească pe cei de care îngrijesc.

„Toți acești oameni trebuie monitorizați zilnic la telefon,” a mai menționat Maia Sandu.

Menționăm că în Republica Moldova, la ora actuală sunt 94 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării