6 octombrie, 18:37
151
0
Părțile avariate din clădirea Filarmonicii Naționale urmează să fie demolate
6 octombrie, 18:37
151
0

Părțile avariate din clădirea Filarmonicii Naționale vor fi demolate.

Foto: zdg.md

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței grupului de gestionare a situației în urma lichidării incendiului, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

În acest sens, Ministerul Educației Culturii și Cercetării va solicita autorității publice locale autorizația de demontare a părții avariate. Activitățile respective vor fi organizate în baza unui proiect de organizare a executării lucrărilor de desființare a părților constructive avariate.

În acest sens va fi contractată o campanie specializată pentru eliminarea tuturor elementelor degradante. După finalizarea acțiunilor de demontare și evacuare a deșeurilor, experții vor analiza edificiul și se vor expune asupra ulterioarelor acțiuni posibile în cazul Filarmonicii Naționale.

În continuare situația va fi gestionată de conducerea IGSU, iar la fața locului pe parcursul funcționării grupului de lucru în gestionare situației, va activa Statul Major al Inspectoratului.

Știri.md amintește că, clădirea Filarmonicii a fost mistuită de foc acum două săptămâni. Incendiul violent a distrus ambele săli de concerte, biblioteca și acoperișul. Focul a afectat o suprafață de peste 3500 de metri pătrați.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter