main logo
394

Partidul Șor a obținut din donații peste 13 milioane de lei

În 2018, Partidul Șor a obținut din donații 13,48 milioane de lei, bani care au fost donați de persoane fizice, membri de partid, dar și de patru companii în mai multe tranșe.

Partidul Șor a obținut din donații peste 13 milioane de lei

Cei mai mulți bani - peste 11 milioane de lei au fost donați partidului de cinci companii: SRL AVANTAGE, Dufremol SRL, DFM SRL, Aerofood SRL și Aeroport Catering SRL, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Trei dintre companii SRL AVANTAGE, Dufremol SRL, DFM SRL o au indicată pe Ilona Șor în calitate de fondator sau conducător. AVANTAGE SRL a donat partidului 2.150.000 de lei. Printre fondatorii acestei companii se numără și Ilan Șor, liderul partidului.

Dufremol SRL a donat 2.460.000 mii de lei, aceeași sumă a fost donată și de DFM SRL. La ambele Ilona Șor este indicată drept fondator și conducător al companiilor. Despre Ilona Șor presa a scris că ar fi mama vitregă a liderului partidului „Partidul Șor”.

Aerofood SRL, companie care gestionează cafeneaua Plai care activează pe teritoriul aeroportului Chișinău, este deținută de Bublii Liubovi. Compania s-a numărat printre finanțatorii partidului Șor și în campania pentru alegerile locale noi din 2018. În total, anul trecut compania a trecut în conturile partidului 2,4 milioane de lei.

Aeroport Catering SRL companie care a fost preluată de casa de Comerț „Gemeni” S.A., care deţine magazinul cu acelaşi nume din centrul Capitalei, a donat partidului Șor – 1.671.700 de lei. Compania a fost deţinută de stat, până la începutul lunii aprilie 2016, când a fost cumpărată cu cinci milioane de lei de compania Ground Avia Partener SRL, care la rândul ei era deţinută de EximService Broker SRL.

Din donațiile de la persoane fizice și membri de partid, partidul Șor a obținut peste 2,3 milioane de lei. Potrivit raportului financiar prezentat la CEC, cei mai mulți bani au fost donați de Ilona Șor – o sută de mii de lei, cea mai mică donație este de zece mii de lei și a fost oferită de Alexandru Secrieru. În total, bani au donat 58 de persoane și toți au oferit sumele în numerar.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării