main logo
1108

Parlamentul acceptă demisia a 2 deputați PSRM. Cine le ia locul

Doi deputați din Parlament au depus cereri de demisie după ce au ales să părăsească fotoliile de parlamentar în favoarea altor funcții.

Parlamentul acceptă demisia a 2 deputați PSRM. Cine le ia locul

Este vorba despre deputații socialiști Vladimir Țurcan și Victor Gaiciuc, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Vladimir Țurcan și-a depus cererea de demisie din funcția de deputat după ce în august a fost numit de Parlament în funcția de judecător al Curții Constituționale. Respectiv, Țurcan a renunțat la fotoliul de deputat în favoarea celui de președinte al Curții Constituționale.

Cel de-al doilea deputat care a demisionat este socialistul Victor Gaiciuc. Acesta a fost numit, printr-un decret semnat la 12 august, în funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Țurcan și Gaiciuc au intrat în Parlament pe lista PSRM pe circumscripția națională. Respectiv, fotoliile celor doi ar urma să fie ocupate de următorii candidați de pe lista socialiștilor. Este vorba de Adrian Albu, jurist de profesie, consilier al fracțiunii PSRM, dar și de Alla Darovannaia, economist, doctor în științe, conferențiar universitar, coordonator de proiecte, cadru didactic al ASEM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării