main logo
1502

Parlamentari din R. Moldova și România: Ceban - un bădăran și o conservă rusească

Primarul mun.Chișinău, Ion Ceban, este o „conservă rusească”, iar atacul lui la adresa primarului de Constanța demonstrează faptul că acesta ar fi un „bădăran”.

Parlamentari din R. Moldova și România: Ceban - un bădăran și o conservăFoto: deschide.md

Declarația aparține președintelui Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, deputatului PAS, Lilian Carp, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Potrivit parlamentarului, edilul capitalei a reacționat „ca un copil, atunci când îi iai o jucărie”.

„Începe să țipe. Așa a reacționat Ivan Ceban atunci când i s-a spus că este conservă rusească în fruntea Primăriei Chișinău. De ce spun că e conservă. Ați văzut declarațiile lui Bătrîncea privind posibilitatea susținerii lui Ceban pentru un nou mandat în mun.Chișinău... Sper că primarii din România și alte autorități să înțeleagă că atunci când îl primesc pe Ceban în diferite instituții că au de afacere cu o conservă rusească și ajută indirect să mențină controlul asupra mun.Chișinău”, a declarat el în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Parlamentarul român, Bogdan Rodeanu, a declarat că prin astfel de acțiuni, Ceban s-a discreditat „nu doar public, dar și politic”. Potrivit oficialului român, Ceban a demonstrat că este un fals susținător al cooperării moldo-române și un fals susținător al curentului pro-european.

„În calitate de deputat român nu pot să accept tratamentul la care a fost expus un primar al unui municipiu din România. Dacă colaborarea nu a fost așa cum ți-ai dorit, te întorci cu spatele și înjuri? Ceban nu a înjurat doar primarul, ci toți cetățenii municipiului. A înjurat românii”, a declarat el.

La fel, oficialul a adăugat că parteneriatul dintre România și R.Moldova „nu se face cu asemenea cuvinte, cu asemenea vorbe”.

„Nu este lipsă de diplomație. Este vorba de acea școală sovietică, manipulatorie... Din punctul meu de vedere, el s-a discreditat nu doar public, dar și politic. Este un prim pas a discreditării personale și a nerecunoașterii pe viitor a poziției sale politice și a ce reprezintă dintr-o perspectivă românească”, a punctat el.

Amintim că, Primăria Constanța anunțase, luni, o ceremonie de semnare a acordului de înfrățire cu Chișinăul, o procedură simbolică prin care două comunități își declară public susținerea reciprocă. La câteva ore de la anunțul semnării acordului, primăria a anunțat că evenimentul nu va mai avea loc motivând răzgândirea prin „evitarea utilizării în sens politic a acestui eveniment”, după ce în spațiul public „a fost atribuită o semnificație politică” momentului înfrățirii orașelor.

Ca urmare, Ceban a venit cu o reacție, prin care a criticat acțiunile edilului Constanței, Vergil Chițac.

„Amiralul a capitulat sub presiuni și frustrări personale! Este o vorbă la moldoveni „singur cânt, singur dansez” așa și în cazul lui. El a anunțat, el a renunțat. De Paște, ouăle se vopsesc dacă ele există, Dle amiral”, a scris Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării