main logo
586

Părinții cheltuie câteva mii de lei pentru a pregăti un copil de școală

Începe marea luptă pentru echiparea copiilor, în preajma noului an de studiu. Motiv de bucurie pentru vânzătorii de rechizite și haine școlare, care deja și-au suplinit stocurile.

Părinții cheltuie câteva mii de lei pentru a pregăti un copil de școală

Primul târg în Capitală și-a deschis ieri ușile la centrul expozițional „Moldexpo”. Totuși, părinții nu prea au dat năvală pe la tarabele pline cu de toate. Cei pe care i-am găsit analizând oferta spun că sunt gata să dea sume mari de bani doar să le fie bine copiilor, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Pixurile cu unicorni, radierele în formă de burgheri și rucsacurile ortopedice au fost printre cele mai întrebate în prima zi de târg la „Moldexpo”.

„Acestea cu puf, culoarea roz, alb – acestea copiii mai mult le vor.  Sunt în formă de sushi, gogoși, mâncare de la Mcdonalds, înghețată, popcorn. Prețurile variază de la 15 la 30 de lei pentru pixuri, cu multe personaje”.

„Caietele merg de la 90 de bani la 10 lei prețul”.

„Nivelul prețurilor începe de la 300 lei, iar rucsacurile germane și cele ortopedice pentru clasele mici ajung până la 1.500 de lei”.

Cele mai mari prețuri sunt, totuși, la haine. În special, la uniformele pentru școală.

„Putem propune costume de diferite mărimi. Prețurile sunt acceptabile, pot fi de la 700 și mai sus. Iată bluză de 200 lei, această bluză costă 390 lei”.

Unii părinții au venit cu liste lungi de cumpărături și spun că nu se uită la prețuri. Pentru a le cumpăra pe toate au nevoie chiar și de cinci mii de lei.

„Of, în lista noastră și foi colorate, penar, ascuțitoare. Ne-au dat în clasa întâi o listă imensă. Deja am plătit 500 de lei. Plus haine, plus rucsacul, undeva 2.000-2.500 de lei”.

„Nu știu cât sunt dispusă să cheltuiesc, dar cât va trebui atât și voi cheltui. Prețurile sunt un pic mai mari decât în anul precedent”.

„Noi eram pregătiți că prețurile vor fi mari, dar vrem să-i cumpărăm copilului un rucsac calitativ și nu vom economisi pe aceasta. El este frumos și comod.

„Să vă spun sincer, am pus undeva 4.000-5.000 de lei. Împreună cu haine? Da, împreună cu uniformă”.

„Alții însă nu sunt gata să se despartă de așa sume mari de bani. Așa că vor cumpăra strictul necesar”.

„Mai mult o să ne coste geanta și pantofii, așa până la o mie de lei. Mai mult nu, pentru că nu prea dispunem de bani”.

Târgul școlar de la „Moldexpo” se va desfășura până pe 1 septembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării