main logo
886

Părinte: Copiii vin cu pișcături de gândaci de la grădiniță

Scandal la o grădiniță din capitală. O mamă susține că în spațiile unde stau copiii mișună gândacii de bucătărie. Din cauza insectelor, micuții vin acasă cu pișcături.

Părinte: Copiii vin cu pișcături de gândaci de la grădinițăFoto Simbol

Problema nu ar fi o noutate pentru conducerea instituției preșcolare, care a fost sesizată și anterior despre prezența gândacilor, însă ar fi promis că situația se va rezolva, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Directoarea grădiniței este în concediu, iar accesul pe teritoriu ne-a fost interzis de angajații instituției. 

De partea cealaltă, reprezentanții Direcției Educație ne-au spus că în curând aici, dar și în alte grădinițe din sectorul Ciocana, vor avea lor dezinsecții.

Aceste imagini le-am primit de la un părinte, copilul căruia frecventează grădinița 212 din sectorul Ciocana al capitalei. Femeia spune că problema gândacilor de bucătărie este prezentă de mai mulți ani, în această instituție preșcolară.

PĂRINTE: „Noi am înregistrat chiar în bucătăria grupei, unde de obicei se pune mâncarea copiilor, în chiuvetă – gândaci, pe mese, pe scaun, peste tot. Un grup de părinți a mers la directoare. Ea a zis că cunoaște despre problemă, însă nu este atât de grav, noi o vom soluționa, dar nu postați nicăieri imagini. Copiii vin acasă cu pișcături de gândaci”.

Tot de la ea am aflat că, lunar, părinții plătesc donații, a câte 50 de lei, pentru fondul grădiniței. Iar contul asociației ar fi deschis pe numele directoarei.

PĂRINTE: „La întrebarea de ce este pe numele directoarei, directoarea ne-a argumentat că grădinița nu poate să aibă două conturi bancare și din cauza aceasta ea a fost nevoită să facă contul pe numele dumneaei”.

Ne-am deplasat la fața locului, dar nu am fost lăsați să filmăm în interiorul grădiniței. O angajată ne-a spus că șefa și directoarea adjunctă ar fi în concediu.

De la direcția Educație a sectorului Ciocana am aflat că există un demers despre prezența gândacilor la această grădiniță. Și alte instituții preșcolare au invocat probleme similare. O reprezentantă a direcției ne-a declarat că în perioada următoare în aceste grădinițe vor avea loc dezinsecții.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării