main logo
914

Parcul central din Căușeni se schimbă la faţă. Spaţiul verde va fi renovat în stil modern

Parcul din centrul oraşului Căuşeni se schimbă la faţă. Spaţiul verde va fi transformat într-un loc mai plăcut pentru plimbări, dar şi distracţii. Iar un havuz impresionant va înfrumuseţa locul.

Parcul din Căușeni se schimbă la faţă. Spaţiul verde va fi renovatParcul central din Căușeni se schimbă la faţă.

"Acest havuz va constitui o compozitie sub formă de sferă care va fi ramificată şi în apă vor fi instalate proectoare care se vor schimba în diferite culori", a spus Gheorghe Kirman, manager de proiect.

În parc va fi instalat un teren de joacă, dar şi un teren special, unde copiii vor învăţa regulile de circulaţie. Pentru maturi vor fi montate aparate de fitness, o tablă de șah, mese de tenis şi chiar o rampă pentru skateboard, scrie publika.md.

Pentru reconstrucția parcului va fi alocat un milion de lei, dintre care 300 de mii din contul consiliului raional. Încă un milion și jumătate va oferi primăria orașului Cernavodă din România. Iar lucrările vor începe luna viitoare.

"Văzând rezultatul la terenul acesta aranjat, amenajat bine, clar că noi o sa trecem la celălalt parc, parc al oraşului Căuşeni şi acolo vor fi necesari 10 milioane de lei", a spus Grigorie Repeşuk, primarul oraşului Căuşeni.

Locuitorii orașului Căușeni așteaptă cu nerăbdare ca parcul să fie renovat.

În oraşul Căușeni sunt cinci parcuri publice, în care nu s-au mai făcut lucrări de amenajare de mai bine de 30 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării