main logo
535

Parcul Alunelul din Capitală va fi reabilitat cu bani de la București

Acordul de cooperare dintre Primăria sectorului 6, municipiul București și pretura sectorului Buiucani al Capitalei, a fost semnat ieri, 5 decembrie.

Parcul Alunelul din Capitală va fi reabilitat cu bani de la BucureștiFoto: chisinau.md

Astfel, potrivit autorităților de la Chișinău, Sectorul 6, municipiul București va finanța lucrările pentru implementarea celei de-a doua etape a proiectului de reabilitare a Parcului „Alunelul” din Capitală, transmite Știri.md

Proiectul de renovare a spațiului public prevede: construcția unei fântâni arteziene și a sistemului de irigare a zonelor verzi, instalarea iluminatului nocturn decorativ și a mobilierului urban, amenajarea terenurilor de joacă și sport, precum și a unui teatru de vară.

De asemenea, documentul prevede colaborarea dintre cele două entități pe mai multe domenii de activitate: schimb de experiență, inițierea de proiecte comune de dezvoltare locală, promovarea reciprocă pe dimensiunile: economie, cultură, educație, turism etc.

Totodată, în cadrul evenimentului, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu primarul sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Discuția s-a axat pe subiecte de actualitate, în special pe  dezvoltarea proiectelor economice și culturale între cele două municipalități. 

Amintim că primarul general, Ion Ceban, alături de pretorii sectoarelor Centru și Buiucani, se află într-o vizită de lucru la București.

Foto: chisinau.md

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării