main logo
749

Parcările pe drumul de acces spre strada pietonală, interzise

Parcările pe drumul de acces din Parcul Catedralei spre pietonală au fost interzise. Municipalitatea a instalat 18 obstacole din piatră la intersecția străzilor Columna cu Eugen Doga din centrul Capitalei.

Parcările pe drumul de acces spre strada pietonală, interzise

Autorităţile speră că astfel vor reuși să lupte cu șoferii care îşi lasă maşinile pe această porțiune de drum, relatează Știri.md cu referire la publika.md.

Locuitorii Capitalei spun că acum le va fi mult mai uşor să se deplaseze prin zonă. Cele mai bucuroase sunt însă mamele cu copii mici.

„E perfect de mers pe aici cu cărucioarele. Pentru mine, ca mamă cu doi copii, e nemaipomenit", a spus o femeie.

„Este foarte importantă această iniţiativă, pentru că aici se plimbă foarte mulți părinți cu copii. E comod, deoarece mașinile nu vor da peste oameni și nici n-o să se parcheze aici", a spus o femeie.

„Cred că trebuie întrebați șoferii care trec pe aici cât le este de comod, dar pentru noi, pietonii, este bine", a adăugat o altă femeie.

Și unii șoferi sunt de acord cu instalarea acestor obstacole.

- E mai comod pentru pietoni.

- Dar dumneavoastră ca șofer?

- Da eu sunt șofer care se conformează.

„Pozitiv, pozitiv deoarece aici nu-i loc de parcare", a spus un şofer.

- Da de ce probleme?

- Nu-s probleme, bine că le-au instalat.

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că în această zonă au mai fost amenajate blocaje din piatră, dar pentru că nu erau bine fixate, șoferii le fereau și blocau accesul pietonilor.

„Azi noapte întreprinderea municipală Exdrupo a instalat firele de metal în pietre ca ele să nu mai poată fi mutate dintr-o parte în alta. Până acum noi am instalat aceste pietre de ornament ca să limităm accesul mașinilor, dar ele erau mutate dintr-o parte în alta și oricum blocau accesul oamenilor", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Potrivit Primăriei, în perioada următoare la intersecția străzilor Veronica Micle şi Vlaicu Pârcălab vor fi instalate pietre care nu vor permite accesul mașinilor pe trotuar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării