main logo
1043

Parcări cu plată și baterii solare: Cum va fi modernizată Piața Centrală

Zonă specială pentru automobilele ce descarcă marfă, circa 180-190 de locuri de parcare cu plată și baterii solare. Astfel de renovări urmează să apară în Piața Centrală din Chișinău.

Parcări cu plată și baterii solare: Cum va fi modernizată Piața CentralăParcări cu plată și baterii solare: Cum va fi modernizată Piața Centrală

Directorul interimar al Întreprinderii Municipale „Piața Centrală”, Octavian Bivol, a prezentat astăzi, la ședința operativă a Primăriei Chișinău, un plan de dezvoltare a Pieței, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Astfel, în zona Pieţei Centrale din Chişinău, pe marginea străzilor adiacente, Armenească, Mitropolit Varlaam şi Tighina vor fi fi amenajate aproximativ 190 de locuri de parcare, care vor fi cu plată.

De asemenea, pe strada Mitropolit Varlaam va fi amenajată o zonă specială pentru automobilele ce va descărca marfa în piaţă și transportarea acesteia în zonele necesare.

Octavian Bivol a mai spus că conform planului la intrarea în piață, dinspre strada Tighina, urmează a fi acoperită cu baterii solare, iar gheretele vechi vor fi schimbate cu altele noi.

Urmează ca Institutul Municipal de Proiectări „Chișinău Proiect” să realizeze o schiță de proiect, să se calculeze bugetul necesar și să fie înaintat pentru aprobarea Consiliului Municipal Chișinău.

De menţionat că Piaţa Centrală este divizată în trei module: rădăcinoase, fructe și legume, sunt amplasate 711 gherete și 4.280 de locuri de vânzare: autorizate sunt 2.196 de locuri şi 1.344 de locuri sunt neautorizate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării